SKRIVET: 2010-12-21, kl 21:57:21 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Julestök

Idag tog jag tag i den sista julestädningen och julebaket. Provbakade vörtlimpan som jag ska ha med på julafton, nytt recept i år då förra gången blev ett fiasko. Men den här blev riktigt lyckad. Blev även lite julgodis och risgrynsgröt. Så lite har man ju fått gjort iallafall. Skönt att kunna slappna av de sista dagarna på arbetet.



Blev en liten tripp upp till Liden för att kika till torpet också. Mysigt & fint där uppe.

Nu blir det slötitta på tv och mysa resten av kvällen. Och tända ett ljus för lilla Basse som fick komma till katthimlen imorse :( Vila i frid lille vän.


SKRIVET: 2010-12-20, kl 22:02:58 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Fjärde advent




Nu börjar det kännas att julveckan är här, myspys. Har handlat & slagit in alla paket och de ligger så fint under granen som Jonerik klädde igår. Hyacinterna blommar och doftar underbart. Gröten blev middag och kaffet smakar bättre än vanligt. Barnen är förväntansfulla och man riktigt ser i deras ögon hur mycket de längtar till den stora dagen, Julafton.

Idag har jag varit ledig och tillbringat dagen i birsta med en hel del andra personer... Träffade på farmor & Leif som också var ute & julhandlade. De bjöd på lunch på Charm, mycket gott!

Var in till min älskade Molly och pojkarna på lite fika, Melle ropade när jag kom innanför dörren: TACK för att du räddade mig Kate, nu kan jag få en kaka! Hihi, rolig han.

Sedan har det varit småpyssel hemma men nu tror jag att jag gör kväll för idag. Lite mys framför tvn med älskling!

SKRIVET: 2010-12-19, kl 11:45:47 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Arbetar

Har en mysig helg på jobbet tillsammans med min bästa kollega & en hel massa snö. Skottat har man gjort mest hela helgen, sedan efter någon timme är det bara att börja om igen !

Gårdagskvällen blev vi bjudna på middag hos svärföräldrarna, mycket god mat & sedan såg jag Robinsonfinalen medan de andra damerna satt i bastun.

Ikväll blir det däremot lugna gatan skulle jag tro... är hyffsat skönt att vara ledig måndag & tisdag!

SKRIVET: 2010-12-17, kl 20:26:04 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Fredag

Snöstorm och riktigt mysväder, gud vad jag mår gott när det yr omkring ute. Ja det är lite extra mysigt nu när jag får sitta inne i stugvärmen...

Dagen på arbetet började med att jag satt vid bordet kl. 0700 och inser att jag inte börjar förän kl. 1200. Måttligt road Kate, inte. Men tack gode gud så var Ann så snäll och bytte med mig, TACK å åter TACK! Men hon var rätt nöjd att inte behöva jobba i snöyran idag så vi gjorde ett bra byte då. Själv fick jag jobba med två teser på eftermiddagen, men det var det absolut värt. Likaså allt skottande...

Nu har man skottat en hel del hemma & ställt in bilen i värmen så den får tina av inatt. Hunnit vräka i mig en pizza också... Minst lika gott som julbord på Häre... (inte men endå) (inte alls avundsjuk på alla som är där borta & har roligt ikväll & imorgon) hihi. Men jag jobbar ju imorrn börjar 0700, det har jag dubbelkollat. Flera gånger!

Jonerik är ute med snöslungan, hoppas han kommer in & sällskapar med mig i soffan snart. Fredagsmys.

SKRIVET: 2010-12-14, kl 22:27:26 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Vinter

Vilken härlig vinter vi har, kallt & friskt. Det är så vackert med snön och julstämningen gör sig påmind. Imorgon är det jultallrik på jobbet innan APT, sedan efter mötet bär det iväg och handla lite & sedan blir det bak för hela slanten.

Det skulle bli lite mildare väder imorrn enligt väder gubbarna på tv... då kanske man inte behöver tre lager kläder så man svettas ihjäl som jag gjort idag !

Nu ska jag skriva en inköps nota tills imorgon & sedan ta rätt på tvätten & sedan är det godnatt !

SKRIVET: 2010-12-13, kl 22:56:18 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Lucia

♪♫♪♪Natten går tunga fjät
runt gård och stuva
kring jord som sol'n förgät
skuggorna ruva♫♫♪

...♫♪♪Då i vårt mörka hus
Stiga med tända ljus
Sankta lucia
Sankta lucia♪♪♪♫


 

 

Jag är på ett fantastiskt strålande humör idag, tror att julstämningen börjar infinna sig på riktigt nu !

SKRIVET: 2010-12-04, kl 15:26:39 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Lördag

Dagen består av arbete, med ett litet avbrott mitt i då jag går delad tur idag. Så på timmarna blev jag hämtad av bästa Molly  och lilla Mathias. Det blev ett besök på julmarknaden uppe på Norra.

Det fanns mycket fint och kika på men man blev rätt frysen så vi blev inte där nå länge.... Men gjorde ett par fynd iallafall ! Så nu sitter jag på jobbet framför datorn och värmer mig innan det är dax att fara ut & jobba kvällspasset. Men det börjar ju inte förrän om en timme så det blir nog lite kaffe och sådär innan.

Jonerik knåpar på med våran gamla golf, det verkar gå ont för honom & dessutom är han förkyld så jag kan ju tänka mig vilket strålande humör han är på... Dax att införskaffa sig en nyare bil tror jag. Kanske ska slå till på nån trisslott :)

SKRIVET: 2010-12-03, kl 20:39:39 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Fredagkväll

J är i stan & käkar med jobbet, så här hemma är det idol på tvn, lite fika & två tokiga katter...


Jag fick en spikmatta av svärmor, den är välanvänd:


 

 

SKRIVET: 2010-12-03, kl 11:15:50 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Härliga julmånad

Nu är den äntligen här, december och julmånaden. Jag som är en riktig sucker för julen. Blir precis som ett barn. Såklart har jag redan full jul här hemma, förutom julgranen då. Jag njuter i fulla drag av peppakakor, glögg, clementiner, hyacinter mm

Julklapparna är snart klara men jag tror det blir en sväng på måndag och kika ut det sista. Är utan bil idag så jag tar mig inte iväg... Men det är ju inte jul än som tur är.

I November var det en hel del födelsedagar.

Först ut var lilla Mathias som fyllde 1 år.






Sedan var den min kära mamma som fyllde.





Och sist men inte minst lillasyster Hanna som fyllde 9 år.
Det firades med att lyssna på barnkören som sjöng med Tommy Nilsson i Fränstakyrkan.



Sedan har vi hjälpt svärföräldrarna att flytta så de bor nu mera i Kävsta och där kommer de nog att trivas superbra. Även Java kanske så småningom...


Idag blir det lite städning av huset då jag endå är hemma hela dagen !