SKRIVET: 2009-12-30, kl 22:15:49 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Det börjar...

...på att dra ihop sig! Snart är det tjugohundratio.

Tänk att det gått tio år sedan milleniumskiftet. Shit. Jag börjar bli gammal. Jag minns det som igår.


Som vanligt så ställer man in sig på att det här, det ska bli ett fantastiskt år. Det bästa ever... Men det här året börjar nästan lika bra som för två år sedan. Men bara nästan, för det årets början slår allt.

Det här året kommer startas med att Nathalie kommer på besök, det kallar jag storfrämman :) Ska bli så otroligt kul att se dig vännen! Var ju ett bra tag sedan sist...

Tänkte försöka mig på att göra en sån där års sammanfattning, men det orkar jag inte nu. Så får se om jag orkar i helgen :) Imorrn har man nog fullt upp!

SKRIVET: 2009-12-29, kl 22:30:37 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Minus tjugofem

Vad härligt att det äntligen blev riktig vinter. Minusgrader och snö det är min grej det! Helst ska det vara så kallt att det knappt går att starta bilen trots användande av motorvärmare.

Det är vackert ute, alldeles ljus & klar kväll... Jag är lycklig.


Kvällen har spenderats med att laga mat & matlådor som räcker arbetsveckan ut, eldning då det endast var +11 grader inne i vårat lilla hus när vi kom hem. Nu är det väl +16 iaf. Tur att jag fick en sån härlig pyjamas & tofflor i julklapp! Blir till att kliva upp tidigt imorrn för att elda då elektrikern fortfarande inte varit hit så man kan köra på lite el då pannan blir kall... Men han kommer nog när han får tid. Kan tänkas att han har fler kunder än oss? :)

Imorrn är det arbete igen, 7-16.30. Sedan är det bara en ½ dag kvar... Sweeet ! Sedan är det nyårsaftonsfirande för hela slanten, och i år kommer självaste Nathalie (Beaver) Anteskog !

Skulle även behöva klippa mig imorrn, någon som ställer upp?

Ne nu kom även katten upp i sängen, dags för sovning!





SKRIVET: 2009-12-28, kl 22:47:34 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Måndag del 2

Då har man gjort en liten arbetsdag då, nu har jag nedräkning till torsdag klockan 12.00.
Man ser verkligen fram emot sin enda stackars 3 dagars ledighet på fem veckor. Sedan nästa månad vet man ingenting igen...

Det har varit riktigt lugnt på jobbet ikväll, härligt såna gånger. Har kört runt i en liten Opel Combo som gick på gas :) Nymodigheter... Men den var helt okej!

Har fått i mig lite kvällsfika och nu ligger jag i sängen och ska läsa lite bloggar innan jag stänger igen de två blå för idag. Imorgon väntar en dagtur på jobbet och förhoppningsvis lite pengar på kontot. Jag har fortfarande inte sett röken av någon lön som skulle komma in idag...

Men det är väl ingen panik med en stackars kommunalarbetares lön, jag har väl alltid några pantflaskor att betala räkningarna med!

Tack för idag! Natti

SKRIVET: 2009-12-28, kl 13:54:43 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Måndag

Härligt att det kommer mer snö, jag vill ha mycket mer !

Ja då var man tillbaka till verkligheten igen då, inga julklappar kvar under granen & det är en helt vanlig måndag ! Det är nästan lite skönt att det är som vanligt bara. Men bara 3,5 dagar kvar tills jag har helg igen, så det känns skönt ! Vet inte riktigt hur nyåret ska firas än men det blir nog bra i vilket fall :)

Sitter och försöker jaga rätt på min lönehandläggare men hon var visst inte anträffbar förrän 14.45 idag. Gaaah Sundsvalls Kommun ge mig min lön, NU!

Skulle behöva åka och klippa mig, men det kan man inte göra. Man kan inte planera någonting innan man vet om man får nå pengar överhuvudtaget det här året... Suck.

Snart dax att rycka upp sig om man ska iväg på jobbet ikväll... Men det hade varit bra härligt att ha lite jullov nu! Synd att man inte har några semesterdagar man kan ta ut. Men det går nog bra att jobba några dagar också!

Skulle ha lagat till lite middag innan jag åker också, snokade rätt på ett paket pyttipanna förut. Det kan ju duga som middag idag det ! Skönt att det inte blir nå mer julmat bara!

Sitter och kikar på nyårsklänningar på nätet, gud vad mycket snyggt det finns. Men ska man bara vara hemma kanske det duger med en "gammal" klänning också !

Vi får se!

SKRIVET: 2009-12-27, kl 23:24:07 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Jul

Ja då var julen över för i år ! Längtar redan till nästa :)

Julafton spenderades i Fränsta, det var paket öppning på morgonen i Julstrumpan. Hanna hade pysslat egna paket som börjar bli lite av en tradition. Jag fick hemmagjorda klistermärken.

Sedan var det grötfrukost med älskling, eftersom alla de andra tre redan hade ätit frukost. Det var en liten Hanna som hade stigit upp vid sex tiden... hihi.

Hans var iväg och tomtade borta i byn med Vakt och de var mycket tjusiga med tomtedräkt på Hans & bjällerkrans på Vakt. Barnen hade blivit väldigt glada när de kom med julklappssäcken !

Sedan kom Åke & Greta och det blev tidig middag vid 14-tiden och sedan kom tomten när vi ätit färdigt !

Jag fick klockrena julklappar i år, bla:

  • Goretex skor
  • Vinterfodrade gummistövlar
  • Presentkort
  • Parfym
  • Mössa & halsduk
  • Kort på Hanna i modell stor med ram
  • Pyjamas, trosor, strumpor mm
Sedan när vi öppnat paketen var det bara att ge gärnet mot jobbet. Hade mest ingenting att göra så jag fick sluta tidigare, skönt det iaf!

Efter jobbet for jag upp till svärföräldrarna där det bjöds på glögg !
En mycket mysig julafton!

Juldagen var det arbete igen, sedan blev det mys hemma hela kvällen, härligt att bara ta det lugnt!

Annandagen var det middag hos svärföräldrarna, mycket och god mat !

Idag var vi och käkade lite mer julmat på berget. Men nu får det vara nog med julmat för ett bra tag!

Nu ikväll har familjen Larsson/Strindlund varit på besök på lite julmys med glögg & mer paket. Jag fick ett par grymma rosa tofflor med glittriga döskallar på, ljus-kit med kaffe doft & ett par vinflaskor med tillhörande jägarstrumpor :) Melle har hållt igång hela kvällen och Mathias har mestadels varit nöjd :) Mycket trevlig kväll. Det måste vi göra om!

Nu blir det till att sova en stund och vakna i verkligheten imorgon, men jobbar kväll så det blir mjukstart på veckan som tur är!










God Jul!

SKRIVET: 2009-12-23, kl 12:32:50 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ 23 December

Ja då var det dan före dopparedan :) Fick ledigt idag för det blev nåt strul på jobbet igår så jag gatt jobba kväll. Men det gick ju alldeles utmärkt då jag fick ledigt idag i stället. Det behövdes verkligen.

Idag har jag fullt upp. Ska packa med alla grejor för i eftermiddag drar jag & älskling hem till mina föräldrar och firar jul. Det ska ju även eldas en massa innan vi far, sedan skulle svärfar hit och elda åt oss ikväll. Han är bra snäll han!

Ska upp till Bulan med morötter och säga God Jul och Lasse skafå en julgrupp & lite bullar också !

Sedan blir det en dusch och bege sig mot staden och möta upp Jonerik när han slutar :)

SKRIVET: 2009-12-22, kl 07:37:25 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Ledig

Då var det en ny dag, min lediga dag! Härligt.

Mindre härligt kändes det då jag tittade på termometern (-22) men älskling gjorde upp en brasa åt mig så jag kan ligga här på soffan och gona mig ett tag till ! Katten är förstås med han också. Det är för kallt för katter att vara ute idag har han berättat för mig ;)

Idag ska jag ut med Bulan en sväng, hoppas det blir sol ! Ska även hämta ner sadel och lite grejer som ska med till Fränsta.

Just nu håller jag på och laddar uppen massa gamla kort på FB, jösses vad man kan skratta alltså.

Ska även försöka att städa och tvätta lite idag så man slipp det till helgen :D Då ska man ju bara ha det lugnt och skönt !

SKRIVET: 2009-12-21, kl 17:51:23 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Snö,minusgrader, jul

...och en liten känsla av stress.

Nästan alla julklappar är inhandlade. Känns bra. Synd bara att man måste jobba varenda j*vla jul. Blir ett sånt farande överallt då känns det  som! Nästa år önskar jag mig ledighet i julklapp.

Jag har som sagt jobbat som ett svin den här månaden. Kommer bli ca 15h övertid. Det blir säkert roligt när Januari lönen dimper in på kontot, men just nu längtar jag bara efter ledighet.

Nä nu får det vara nog gnällt om det.

Julgranen är på plats i vardagsrummet och klädd med diverse pynt och julklapparna ligger så fint där under! Julmaten är utdelegerad och allt verkar bli hur bra som helst. I år firar vi julafton i Fränsta hos mina föräldrar. Det har faktiskt aldrig inträffat förut så det ska bli väldigt spännande. Vi har alltid firat jul hos Hannas farmor&farfar och förra julen firade vi här hemma ;) Alltid roligt med lite nya traditioner.

"Snökaoset" i stan har väl ingen undgått. Jag vet inte om jag kan kalla det kaos, men någonting är inte riktigt som det ska. Tror inte jag ska yttra mig mer i den frågan... Då kommer jag få sitta här tills imorgon.
Men jag vill absolut ha mer snö!

Slutade jobbet 12 idag så på vägen hem svängde jag in till älskade Molly på ett par koppar kaffe. Alltid lika trevligt!


Nu ska jag börja med maten tills Jonerik kommer hem.

SKRIVET: 2009-12-18, kl 15:12:59 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ -22

Härligt med bitande kyla ute, mindre kul att jag snart måste bege mig iväg och jobba. Men ju snabbare man kommer igång ju snabbare blir det måndag ;)

Katterna vägrar gå ut för det är för kallt, dom lever rövare här inne så jag håller på och blir tokig. Men har inte mage att kasta ut dom i den här kylan så de får härja bäst dom vill :)

Elda är typ det enda jag har gjort idag, hoppas det är hyffsat varmt när älskling kommer hem också :)

Igår var jag ju som sagt till Birsta för julklappshandling. Blev ett par stycken till till samlingen :) Men fortfarande några kvar :) Får kanske ge mig ut på måndag igen !

Ne nu måste jag ta en snabbdusch och dra iväg !

SKRIVET: 2009-12-17, kl 10:59:27 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Vinterdag

Vackra vinterdag. Äntligen lite minusgrader. Jag är på strålande humör idag!

Tog en mini sovmorgon idag men sedan var jag tvungen att gå ner i källarn och lägga in lite mer ved (: Det var inte sådär jätte varmt och gosigt inne imorse... Tur att Jonerik hade eldat innan han for på jobbet.

Men nu har jag fått upp hyffsad temperatur i huset så nu ska jag bege mig ner mot Birsta. Tänk att det bara är en vecka till jul. Mysigt.


Solen har letat sig upp på andra sidan älven också, så himla fint. Jag älskar vinter !

SKRIVET: 2009-12-16, kl 23:06:10 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Slö

Nu har jag varit väldigt lat med updatering igen, men jag har ju aldrig tid att sitta framför datorn tycker jag...

Dagarna är såå väldigt korta, men nog för att det blev mycket bättre när snön kom! Märks skillnad direkt.

Jag jobbar på och har min lediga dag imorgon, sedan är det grishelg som väntar.. Känns inte allt för lockande men det är nog skönt när man blir ledig på måndag kl. 12 :)

Kvällen idag har spenderats med städning, lika bra att göra det innan man är ledig så man slipper stressa över det när man har annat för sig (som att slå in paket, hihi)

Imorgon blir det en tripp till Birsta för lite julklappsspaning, har inte så många kvar som tur är. Om man är ute i tid kanske man hinner före den värsta folkmassan !

Nu ska jag glo lite på tvn innan det är dax att gå en trappa upp...

SKRIVET: 2009-12-07, kl 15:10:19 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Julstämning

Igår jobbade jag delad så under timmarna passade jag & älskling på att gå på julmarknaden på Norra. Var rätt mycket folk trots regnvädret. Jag köpte en jättefin löpare & drack en kopp glögg, mer än så blev det inte då jag frös som en galning.

Vi tog då och for in till stan och shoppade lite julklappar istället, där var det mycket varmare så man blev på bättre humör :)

Idag har jag bara varit hemma och varit huslig. Tvättat några maskiner, det behövdes. Jag har poppat julmusik och slagit in julklappar och ätit risgrynsgröt :) Snart ska jag fortsätta med julkorten så de blir klara innan alla ska skickas iväg !

Lilla Pop har fått vara ute idag nu första gången efter han var till veterinären, det uppskattades mycket. Han sprang runt runt som en tok och lät konstiga ljud när jag släppte ut honom... lillstackarn har inte fått varit ute på tre dagar.. Bara hoppas på att han kommer hem ikväll så han kan ta sin medicin.

Ingen ny snö har det kommit heller, nu är allting grönt och tråkigt igen. Men hoppas hoppas att det kommer mer innan jul, annars funderar jag på att emigrera norrut i jul... haha.

SKRIVET: 2009-12-05, kl 21:52:40 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Lördagkväll

Då var äntligen lördagen här, bästa dagen på hela veckan. Om man var ledig alltså. Men när man jobbar helg så betyder lördagen att det är ännu en helgdag kvar att jobba :(

Men på måndag är det ledigt iallafall! Längtar längtar.

Jag har som sagt jobbat idag, sedan blev det mysmiddag med lite varma mackor till mig och älskling. Vi har sett Madagaskar på tvn och snaskat karra. Så det blev en mysig lördagkväll iallafall !

Jonerik har precis spillt upp en grogg och ser väldigt nöjd ut. Jag håller mig till cola. Minst lika gott de, :)

SKRIVET: 2009-12-03, kl 23:03:01 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Kvällning

Då var kvällspasset avklarat och jag känner mig mycket piggare än förut idag.

I Bosvedjan var det nästan plusgrader ikväll :( vill inte ha nå mer surväder nu, men tur att man får fara hem till Loning sen där det är både snö och minusgrader :)

Blev bjuden på kanongod pastagratäng med sallad när jag kom hem, väldigt passande då jag inte åt middag innan jag for. Han är så duktig att laga mat min älskling ! Så nu behöver man inte kvällsfika.

Nu är det nog bara att packa sig i säng så man orkar upp imorrn bitti med nya tag, har tjuvkikat på TESen för morgondagen och det såg rikigt bra ut. Så imorrn kommer nog bli en extra bra dag ;)

Nattnatt

SKRIVET: 2009-12-03, kl 15:12:42 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Torsdag

Känner mig inte riktigt hundra idag, ont i skallen och mår halvkrassligt. Men får hoppas det beror på något annat för jag har ingen lust att bli sjuk nu...

Har inte gjort någonting idag... en riktig tråkdag. Men men... ska snart fara iväg på lite kvällsjobb så kanske man blir på bättre humör :) Hoppas jag får schemat idag också så jag kan planera jul/nyår :)

Igårkväll var vi upp & hälsade på Bulan som trivs så bra i sitt nya stall, han verkar helnöjd. Det är skönt att han har det bra iaf :) Hoppas att Kalle har det lika bra han med, men det tror jag att han har !

Någon som inte har det lika bra är stackars Pop, han har ont i en tass. Den är nästan dubbelt så stor som den andra, så han ska få åka med farbror Joel till kattdoktorn imorrn. Veterinärerna trodde att han hade bråkat med någon katt & blivit biten... aja, får se det när dom kommer in.

Nu ska jag ner och se om det tog sig i pannan innan jag far :)

SKRIVET: 2009-12-02, kl 15:19:13 | PUBLICERAT I: ♥ Vardag

♥ Kakbak

Igår var det jobb hela dagen och efter jobbet fick jag lift med Madde in till stan (tack som fan) (: Jag tänkte passa på att kika lite inne i stan när jag endå skulle invänta Jonerik för skjuts hem.

Jag mötte upp Lina som även hon nyss hade slutat jobbet. Trevligt med sällskap när man strosar runt :) Såklart så när vi kom in på MQ så sprang Lina på en klänning som det bara skrek Kate av, satan vad snygg den var... Men så kostade det 700:- också, men jag var bara tvungen att prova ! Såklart så var den supersnygg på också. Men jag köpte den inte, det måste övervägas ett tag innan.. hihi.

Jonerik kom och mötte upp oss så vi tog en fika på Charm då vi var lite små hungriga alla tre.


I dag är det veckans lediga dag, det har jag tillbringat med att baka kakor :) Är billös idag så då kommer man ju alltid på att man skulle ha åkt till birsta, hälsat på någon vän, glömt att köpa snus ... osv. Men på ett vis är det rätt skönt att vara hemma hela dagen också : )

Idag har jag bakat någon slags kanelkakor, dom blev himla goda. Tillochmed jag kan äta dom, jag som inte gillar kakor i vanliga fall. Men dom blev våldsamt stora då jag inte hade någon mindre pepparkaksform, men kanske ska införskaffa mig en så jag kan göra fler kakor någon dag!

Jag poppar jullåtar för fullt och myser när jag tänker på att det snart är jul, jag är som ett barn. Det är så mysigt på jul, även fast man ska jobba...

Nu ska jag dricka mig en kopp kaffe!